Annons
Växjö

Första spadtaget för nya jättebutiken i Växjö

Växjö • Publicerad 2 februari 2023 • Uppdaterad 7 februari 2023
Första spadtaget för Beijers nya anläggning i Växjö.
Första spadtaget för Beijers nya anläggning i Växjö.Foto: Jonas Wimmerstrom

Under tisdagen togs det första spadtaget för Beijer Byggmaterials nya byggvaruhus på Ljungadalsgatan i Växjö.

Det symboliska första spadtaget togs av Patrik Sunnegårdh från Beijer, kommunstyrelsens ordförande Malin Lauber, kommunchef Monica Skagne och Magnus Olsson på Hic Constructions. Men projektet har varit igång under hela januari.

Annons

– Att vi äntligen hittat rätt plats som tillåter vår verksamhet att fortsätta växa bekräftas från kunder, leverantörer och personal. Vi har en fantastisk tillväxt i ryggen och genom att flytta in i toppmoderna lokaler kan vi attrahera nya kunder och fortsätta utveckla vårt kunderbjudande samt vara en konkurrenskraftig helhetsleverantör, säger Patrik Sunnegårdh, filialchef på Beijer Växjö.

Det Växjöbaserade företaget Hic Constructions har fått uppdraget av fastighetsbolaget Fastpartner att bygga det 4500 kvadratmeter stora byggvaruhuset, som kommer innehålla både butiksyta och en drive-in.

– Det är roligt att vara igång, och att vi fått förtroendet att bygga Beijers nya byggvaruhus som kommer skapa stort värde för deras kunder. Det är ett mycket intressant och roligt projekt där hållbarhet står i centrum, och där vi får använda vår breda kompetens och erfarenhet, säger Magnus Olsson, vd på Hic Construction.

Planen är att Beijer flyttar in i februari 2024. Hela anläggningen är på cirka 15 000 kvadratmeter.

Beijer Byggmaterial omsätter cirka 12 miljarder kronor och har runt 2500 medarbetare. Kedjan har 118 byggvaruhus och kakelbutiker runt om i Sverige. Beijer Byggmaterial har funnits i Växjö sedan 60-talet då företaget köpte bygghandel av Georg Olsson. Beijer finns idag på Arabygatan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons