Annons
Växjö

Försvarsmakten väljer bort Växjö igen

Växjö • Publicerad 8 december 2022
Julkulan med TP 84 Hercules.
Julkulan med TP 84 Hercules.Foto: Johan Hultgren

I veckan genomförde F17 Blekinge flygflottilj sin traditionsenliga julgransflygning med Jas 39 Gripen. Men på grund av dålig väder flög de inte över Alvesta och Växjö som planerat. Många Växjöbor som under tisdagseftermiddagen tittade upp mot himlen i hopp om att få se planen blev besvikna och har visat sitt missnöje på sociala medier.

Nästa vecka är det dags för Skaraborgs flygflottilj F 7 att ha sina årliga julflygningar med Jas 39 Gripen och TP 84 Hercules. Det är en träning i formationsflygning för piloterna och besättningarna. Men istället för en julgran genomförs flygningen i form av en julkula med Herkulesplanen.

Annons

F 7 har släppt sina preliminära tider och rutter och ingen kommun i Kronobergs län står med på listan. De kommer onsdagen den 14 december att flyga över städer som Göteborg, Halmstad, Malmö, Trelleborg, Kalmar, Jönköping, Borås och Alingsås. Förra året genomfördes julflygningen över Tingsryd och Växjö men alltså inte i år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons