Annons

Försvunnen 80-åring har hittats vid liv

En man i 80-årsåldern hade varit försvunnen sedan måndagsmorgonen.
Under tisdagen gick polisen ut med information om försvinnandet och bad om hjälp från allmänheten.
Strax efter klockan 21 på tisdagen kunde mannen hittas vid liv.
Växjö • Publicerad 25 juni 2024
Genrebild.
Genrebild.

Vid lunchtid på tisdagen gick Kronobergspolisen ut med en efterlysning på sin hemsida som gäller en försvunnen person. Det handlade om en man i 80-årsåldern som sedan måndagen hade varit försvunnen från sin bostad nära Öja, strax söder om Gemla i Växjö kommun.

Polisen efterlyste om tips och hjälp från allmänheten.

Annons

– Vi är på plats med en större polisresurs och letar efter den här mannen. Han har en sjukdomsbild som gör att det är angeläget att han anträffas. Vi har hundpatruller, vanliga patruller och ska även använda drönare i området, sade Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

Enligt Evelina Olsson har mannen varit försvunnen sedan måndagsmorgonen och det var sjukvårdspersonal som slog larm till polisen.

– Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten. Om man ser någon som stämmer in på signalementet ska man höra av sig till oss, allmänhetens ögon är ovärderliga i sådana här fall, fortsätter Evelina Olsson.

På tisdagskvällen går polisen ut med en vädjan om att endast kontrollera egen tomt och byggnader när man hjälper till i sökandet.

– Vi har sett att det finns personer från allmänheten som är ute i terrängen för att hjälpa till med sökandet. Vi vill starkt avråda från detta då det försvårar sökandet för våra sökhundar, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Cirka klockan 21.20 på tisdagskvällen meddelade polisen att mannen hade blivit återfunnen vid liv. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. I övrigt finns det i nuläget ingen information om mannens hälsotillstånd.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons