Annons
Växjö

Fortnox förvärvar bolag: ”Ett naturligt komplement”

Växjö • Publicerad 11 november 2022
Tommy Eklund, vd på Fortnox.
Tommy Eklund, vd på Fortnox.Foto: Pressbild

Fortnox köper 51 procent av aktierna i Cling Group som har utvecklat en interaktiv lösning som hjälper små- och medelstora företag att designa, dela och signera affärsdokument som exempel offerter.

Börsbolaget i Växjö har också en option på att förvärva resterande 49 procent under 2024.

Annons

– Clings tekniska lösning kommer direkt att komplettera Fortnox erbjudande till Marknadsplatsens kunder. Över tid är dessutom den digitala signeringsfunktionen ett naturligt komplement till erbjudandet i våra andra affärsområden. Eftersom det förenklar företagarens hantering av affärsdokument är förvärvet helt i linje med Fortnox ambition, att hjälpa företag starta, växa och utvecklas, säger Tommy Eklund, vd Fortnox.

Cling hade en omsättning på 2,2 miljoner kronor förra året. Med bolagets verktyg kan företag individualisera offerter och följa den i realtid med att se om den potentiella kunden har öppnat och läst den, om de har några synpunkter samt om de har godkänt och signerat den.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons