Annons

Fortnox köper bolag: ”Redan gjort avtryck hos oss”

Växjö • Publicerad 9 april 2024
Tommy Eklund, vd på Fortnox.
Tommy Eklund, vd på Fortnox.Foto: Pressbild

Sedan 2023 har Fortnox haft ett partnerskap med Boardeaser. Nu har det Växjöbaserade börsbolaget förvärvat 100 procent av aktierna i Boardeaser och VisualBy som utvecklar lösningar för rapportering, koncernredovisning, styrelsearbete och bolagsstyrning.

– Boardeaser har redan gjort avtryck hos oss som en betydelsefull samarbetspartner. Produkterna de utvecklar möjliggör snabb och smidig rapportering såväl som djupgående analyser. Vi har många gemensamma värden och tillsammans är jag övertygad om att vi kan göra Sveriges företag mer framgångsrika. Deras medarbetare kommer att tillföra expertis för att göra vårt erbjudande inom bland annat rapportering och bolagsstyrning bättre, säger Tommy Eklund, vd Fortnox.

Annons

Enligt ett pressmeddelande uppgår den initiala köpeskillingen till 100 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis. I tillägg är säljarna berättigade till en eventuell tilläggsköpeskilling som uppgår till max 62 miljoner kronor.

Boardeaser har ett 30-tal medarbetare och är baserade i Stockholm och Linköping.

– Jag är stolt över den resa vi har gjort i Boardeaser så långt, där vi har byggt upp ett starkt team och konkurrenskraftiga produkter. Efter ett år av nära samarbete med Fortnox, är vi trygga i att vi delar vision, värderingar och entreprenörsanda. Tillsammans kommer vi att kunna underlätta vardagen för ännu fler företag, säger Pär Haga, vd och medgrundare på Boardeaser.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons