Annons
Växjö

Fortnox ökade omsättningen: ”Jag är jätteglad”

Växjö • Publicerad 30 augusti 2022
Fortnox huvudkontor i Växjö.
Fortnox huvudkontor i Växjö.Foto: Jonas Ljungdahl

Det Växjöbaserade börsbolaget Fortnox fortsätter att växa. Under det andra kvartalet ökade omsättningen med 33,8 procent till 307,8 miljoner kronor. Samtidigt uppgick rörelsemarginalen till 33,5 procent. Antalet kunder har sedan föregående kvartal ökat med 15 000.

– Jag är jätteglad över att vi kan göra så mycket för landets företagare. Allt fler entreprenörer väljer Fortnox och det är ett tydligt kvitto på att vi levererar konkret kundnytta. Vi ser också att våra finansiella tjänster blir en allt viktigare del av erbjudandet, och att de är betydelsefulla för många kunder, säger Tommy Eklund, vd för Fortnox.

Under årets sex första månader har Fortnoxkoncernen haft en nettoomsättning på 586,9 miljoner kronor, vilket är en ökning med 36,9 procent jämfört med samma period förra året.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons