Annons
Växjö

Fortnox planerar nytt bygge i Växjö

Växjö • Publicerad 29 oktober 2023
Ungefär så här kan Fortnox tredje kontorsbyggnad se ut. Företaget har presenterat en idéskiss för Växjö kommun inför köpet av granntomten.
Ungefär så här kan Fortnox tredje kontorsbyggnad se ut. Företaget har presenterat en idéskiss för Växjö kommun inför köpet av granntomten.Foto: Anna Lindahl arkitektur

Fortnox har de senaste åren vuxit kraftigt och byggt två hus som är företagets huvudkontor i Växjö. Nu planerar börsbolaget för fortsatt tillväxt och är på väg att köpa granntomten från Växjö kommun för att bygga ett till hus som väntas ha tio våningar och ett extra plan för ventilation.

Fortnox köper den drygt 5 500 kvadratmeter stora fastigheten för nio miljoner kronor. När bygglovet beviljas ska företaget också betala ett rörligt tillägg på minst 7,2 miljoner kronor. På fastigheten är det idag en grusplan som används för parkering.

Annons

Växjö kommun har tidigare planerat bostäder på fastigheten men sedan några år tillbaka har Fortnox haft en option på att köpa fastigheten.

Det tredje huset väntas bindas ihop med de två befintliga kontorsbyggnaderna genom att det blir ett atrium mellan nybygget och en av de befintliga husen. Enligt idéskissen ska det också bli ett entrétorg och en trädgård mot Bollgatan.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons