Annons
Växjö

Förtroendet för vården minskar

Växjö • Publicerad 4 mars 2024
Växjö lasarett
Växjö lasarett

När resultatet för 2023 års hälso- och sjukvårdsbarometer nu presenterats står det klart att kronobergarna förtroende för vården i länet minskar.

56 procent svarar att de har stort eller mycket stort förtroende för hälso- och sjukvården, vilket är en minskning från 64 procent från 2022. Det handlar om det övergripande förtroendet för vården.

Annons

– Det är självklart ett tråkigt resultat, men samtidigt är jag inte förvånad. Det är en turbulent tid just nu; bemanningsproblematiken är ett faktum samtidigt som omställningen till nära vård pågår för fullt. Dessutom fasar vi ut bemanningsföretagen vilket genererat en oro i organisationen som också synts i media. Vi arbetar hårt för att våra medborgare ska känna ett högt förtroende för vården, säger Ida Eriksson (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

83 procent anser att de har tillgång till den hälso- och sjukvård de behöver och 80 procent är positivt inställda till att diskutera levnadsvanor med läkare eller annan vårdpersonal.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons