Annons
Växjö

Fortsatt tyst om nya simhallen - beslut kommer att presenteras inom kort

Växjö • Publicerad 31 maj 2023
Växjös simhall i Växjö. Frågan om en ny simhall har nu diskuterats i flera år utan att något nytt beslut har fattats.
Växjös simhall i Växjö. Frågan om en ny simhall har nu diskuterats i flera år utan att något nytt beslut har fattats.Foto: Elvedin Basic

Frågan om en ny simhall i Växjö har länge funnits på agendan i det politiska landskapet. Men vi får vänta ännu lite längre på några klara besked.

Nu har en ny gruppering startats där politiker från samtliga partier som finns representerade i kommunfullmäktige ingår. Tanken är att den nya grupperingen ska diskutera den nya simhallen och tillsammans komma fram till vad de kallar ett inriktningsbeslut i frågan.

Annons

När Smålandsposten söker berörda politiker så hänvisar de till att de vill vara överens innan de ger några besked.

– Det är ett inriktningsbeslut vi kommer presentera inom kort och då kommer också nytt uppdrag att ges. Jag hoppas att det kan bli efter sommaren, säger kommunstyrelsens ordförande, Malin Lauber (S) till Smålandsposten.

I december 2021 fick den dåvarande kommunchefen Monica Skagne i uppdrag att se över möjligheten att bygga en ny simhall vid Växjösjön.

Resultatet skulle ha presenterats under våren 2022 men det är först nu, ett år senare som det redovisats för politikerna.

På frågan varför det har dröjt så svarar Pernilla Tornéus (M) att det är för att man inte ville göra simhallen till en valfråga.

– När det var val var alla partier överens om att lägga det lite på is för vi ville inte ha det till en valfråga. Det kanske inte hade gynnat någon och det är ju en komplex fråga, säger Pernilla Tornéus (M).

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons