Annons
Växjö

Fortsatta problem i tågtrafiken: ”Mänskliga faktorn som är boven”

Växjö • Publicerad 19 juni 2023
Foto: Sonja Palm

Tidigare under måndagen rapporterade vi om problem i tågtrafiken efter att förra veckans banarbete försenats. Under måndagskvällen meddelade Trafikverket att problemen kvarstår. Sent på eftermiddagen tog myndigheten beslut om sänkt hastigheten och enkelspårsdrift på delar av sträckan mellan Älmhult och Hässleholm. Orsaken är besiktningsanmärkningar som akut behöver åtgärdas.

Flera av besiktningsanmärkningar ska inte ha åtgärdats i tid och felen beräknas vara åtgärdade först på onsdag morgon.

Annons

– Tyvärr den mänskliga faktorn som är boven. Vi har tagit beslut att sätta ner hastigheten på spåret. Vi kommer redan i natt att börja åtgärda felen. Själva hastighetsnedsättningen innebär en försening på cirka 20 minuter på de tåg som drabbas. Även den norrgående trafiken kan drabbas något när vi under arbetstiderna bara kör på ett spår. Vi kommer givetvis undersöka hur det kan bli så här, säger Ola Malmberg, enhetschef Underhållsdistrikt syd järnväg på Trafikverket.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons