Annons

Fotbollsfest i Linnéparken när Sverige tar sig an USA

Växjö • Publicerad 3 augusti 2023
Familjen Rydström var taggade och hade tagit sig till Linnéparken för att heja fram det svenska landslaget under matchen mot Argentina. Från vänster; mamma Emmie, Kerstin, Alice, Elis, Alma, Algot och pappa Per.
Familjen Rydström var taggade och hade tagit sig till Linnéparken för att heja fram det svenska landslaget under matchen mot Argentina. Från vänster; mamma Emmie, Kerstin, Alice, Elis, Alma, Algot och pappa Per.Foto: David Färdigh

Under onsdagsmorgonen kunde det svenska damlandslaget i fotboll ta en tredje raka seger när man slog Argentina med 2-0. Därmed stod det klart att Sverige vinner sin grupp och tar sig, tillsammans med skrällen från Sydafrika, vidare till åttondelsfinal.

I och med gårdagens resultat står det också klart att man kommer att ställas mot det historiskt starka USA i åttondelen. Matchen kommer att spelas på söndag med matchstart klockan 11:00.

Annons

För att ge Växjöborna möjligheten att heja fram landslaget tillsammans så anordnar kommunen en fotbollsfest i Linnéparken, där matchen kommer att visas på storbildsskärm. I ett evenemang på Facebook uppmanas folk att ta med sig ”hejarop, flaggor, fika och picknickfilt så hejar vi fram Sverige tillsammans!”.

Det kommer även att finnas spelare från Växjö DFF på plats för ansiktsmålning och för att kicka boll. Aktiviteten kommer att vara kostnadsfri.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons