Annons
Växjö

Fotbollsfest väntar i Linnéparken

Växjö kommun har bestämt sig för att sända Sveriges gruppspelsmatch i VM mot Argentina på storbildsskärm i Linnéparken i sommar.
Växjö • Publicerad 18 juli 2023
Svenska damlandslagets kvartsfinal mot Tyskland 2019 följdes av ett stort antal Växjöbor på storbildsskärm i Linneparken.
Svenska damlandslagets kvartsfinal mot Tyskland 2019 följdes av ett stort antal Växjöbor på storbildsskärm i Linneparken.Foto: Filip Sjöfors

Matchen som kommunen kommer att visa är Sveriges tredje gruppspelsmatch i VM mot Argentina. Den spelas den 2 augusti klockan nio på morgonen. Anledningen är att dam-VM spelas i Australien och Nya Zeeland i sommar.

Men redan den 23 juli spelar Sverige sin första match mot Sydafrika klockan sju på morgonen. I den andra gruppspelsmatchen väntar Italien 29 juli klockan halv tio.

Annons

– Vår ambition var att få till två matcher. Det blir svårt att få till någon uppslutning till den första matchen för att den spelas tidigt på morgonen, säger Jessica Råhlin, tillförordnad förvaltningschef på Växjö kommun.

Tanken var att visa matchen mot Italien också, men kommunen har inte lyckats hitta någon aktör som kan sätta upp matchen på storbildsskärm i Linnéparken då.

– Om Sverige går vidare får vi se om vi kan få sända dem matcherna.

Tror ni på någon uppslutning med tanke på att det är tidigt på morgonen?

– Vi hoppas på det och det är ändå semestertider. Det är inte otänkbart om det är fint väder och man kan äta frukost. Vi måste testa detta i alla fall, säger Jessica Råhlin.

Runt 75 000 kronor kostar det kommunen att visa matchen.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons