Annons
Växjö

Fotbollsstjärnan utbildar sig till polis i Växjö

Växjö • Publicerad 24 februari 2023
Nilla Fischer har gått från fotbollsstjärna till polisstudent.
Nilla Fischer har gått från fotbollsstjärna till polisstudent.Foto: MAGNUS ANDERSSON

I december meddelade Nilla Fischer att hon lägger fotbollsskorna på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär. Hon har vunnit Champions League, flera ligatitlar, OS-silver, VM-brons och tilldelades Diamantbollen 2018.

Nu satsar hon på en civil karriär och sedan i januari pluggar hon till polis på distans hos Linnéuniversitetet i Växjö. Utbildningen är på 2,5 år och därefter väntar en aspiranttjänst på ett halvår.

En vecka i månaden är hon på plats i Växjö för att göra alla praktiska moment på utbildningen. Resterande del av utbildningen är på distans.

Under våren är Nilla Fischer en av deltagarna i Let’s Dance där hon bland annat möter influencern och artisten Tone Sekelius, född i Växjö, och programledaren Rickard Sjöberg som också är uppvuxen i Växjö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons