Annons
Växjö

Fotograferade vid polishuset i Växjö – misstänks för brott

Växjö • Publicerad 17 september 2022 • Uppdaterad 18 september 2022
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Ana Osap

Under natten till lördagen ska en man i 30-årsåldern ha ställts sig utanför grindarna vid polishuset i Växjö och börjat fotograferat byggnaden och bilarna som stod parkerade på innergården.

Polisen gick ut och pratade med mannen som nu misstänks för olovlig avbildning av skyddsobjekt. Polisen tog också mannens mobiltelefon i beslag.

Annons

Polishuset i Växjö är klassat som skyddsobjekt. Det finns ett avbildningsförbud som gäller inne i polishuset men även den som fotograferar utanför och beter sig misstänkt löper risk att bli visiterad och få sin utrustning beslagtagen. Förbudet ska skydda att personal, materiel, utgångar, utrymningsvägar, utfarter, garage och bilar inte fotograferas.

När Smålandsposten i mars 2020 pratade med Lena Fritzon Andersson, verksamhetsskyddschef på polisen i region Syd, om fotografering vid polishuset sa hon att det var okej att ta ett foto på polishus från Oxtorget eftersom det är en offentlig byggnad i ett centralt läge men det är alltså inte okej att fotografera inomhus.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons