Annons

Fräck mc-stöld i Växjö – när ung man skulle ha uppkörning

Trafikskolans motorcykel stod redo för uppkörning. Då hoppade en förbipasserande man upp på mc:n och drog i väg. Polisen lyckades hitta fordonet i ett garage och nu åtalas en 17-åring för häleri.
Växjö • Publicerad 27 december 2023
Polisen hittade den stulna motorcykeln i Rottne. Foto från polisens förundersökning
Polisen hittade den stulna motorcykeln i Rottne. Foto från polisens förundersökning

Händelsen som nu har lett till åtal vid tingsrätten inträffade utanför Trafikverkets lokaler för förarprov på Honnörsgatan i Växjö i början av maj.

En ung man väntade på att påbörja sin uppkörning och Trafikskolans motorcykel stod redo bakom honom med nyckeln i tändningslåset. Då kom en annan ung man förbi, hoppade upp på motorcykeln och drog i väg i hög hastighet in mot centrum.

Annons

En stund senare fick polisen in larm från flera vittnen om en mc-förare utan hjälm men med maskering för ansiktet som körde trafikfarligt på vägen ut mot Rottne.

En polispatrull ryckte ut och kunde via ett tips från en person som sett ”buskörning” i samhället lokalisera den stulna motorcykeln, som hade gömts undan i ett garage.

En 17-årig pojke som bodde på adressen blev misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han nekade dock i polisförhör till att ha haft något med mc-stölden att göra. Han berättade att det var en kompis till honom – som han inte ville namnge – kom körandes till adressen och ville ställa mc:n i garaget.

17-åringen åtalas nu inte för mc-stölden utan misstanken gäller i stället häleri. Enligt åklagaren har han ”i samförstånd med annan ställt in en stulen motorcykel i ett garage”.

Den drabbade Trafikskolan har yrkat på 65 000 kronor i skadestånd för omkostnader och inkomstbortfall.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons