Annons
Växjö

Framgångsrik vd lämnar Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 23 april 2023
Harald Ennen.
Harald Ennen.Foto: Pressbild

I nästan fem år har Harald Ennen varit vd för Outnorth men nu har han beslutat sig för att lämna företaget i sommar. Till dess att hans ersättare är på plats kommer Erlend Futsaeter, Senior Director på Egmont E-commerce, att ta vid som tillförordnad vd på Outnorth.

– Jag har haft en väldigt bra tid på Outnorth. Det har varit en spännande och intensiv resa och jag är stolt över de resultat vi har åstadkommit tillsammans. Framför allt är jag tacksam för möjligheten att få lära känna och arbeta nära så många fantastiska människor – alltifrån medarbetare till styrelsemedlemmar och partners. Fokus framöver är inte på några nya operativa uppdrag. Nu ser jag fram emot att spendera mer tid med min familj och utforska nya möjligheter i livet, säger Harald Ennen.

Annons

Under de senaste åren har Outnorths omsättning mer än fördubblats. Bolaget, som från början hette Kalmar Kommissionsaffär, grundades 1926 i centrala Kalmar och finns sedan 2002 även i Växjö. Bolaget flyttade för två år sedan sitt lager från Växjö till Hisingen men har kvar huvudkontor i Växjö.

– Haralds hängivenhet, framåtanda och ledarskap har varit en viktig del i att göra Outnorth till vad det är idag. Under hans ledning har verksamheten tagit stora kliv och stärkt sin position som kategoriexpert och marknadsledare inom outdoor. Jag vill på Egmonts och styrelsens vägnar tacka Harald för hans fina insatser och önskar honom all lycka i framtiden, säger Cato Broberg, styrelseordförande i Outnorth och chef för Egmont E-commerce.

Moderbolaget Outnordic som ägs av Egmont och även innefattar norska Fjellsport och Skitt Fiske leds för närvarande av Harald Ennen. När han lämnar går Eric Sandtrø, vd för norska Fjellsport och medlem av Outnordics ledning, in som tillförordnad koncernchef för Outnordic.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons