Annons
Växjö

Från 83 till 34 heltidsanställda – börsbolaget i Växjö fokuserar på egna varumärkena

Växjö • Publicerad 30 oktober 2022
Richard Hertvig, vd Lohilo Foods.
Richard Hertvig, vd Lohilo Foods.Foto: Pressbild

Vi har tidigare rapporterat om det Växjöbaserade börsbolaget Lohilos neddragningar på personal. I ett pressmeddelande skriver Lohilo att de under ungefär ett år har ställt om bolaget till att gå ner från 83 heltidsanställda september 2021 till 34 från januari 2023.

– Organisationen har effektiviserats och fokus kommer ligga på egna varumärken i Sverige och att lyfta Lohilos unika glassprodukter på våra exportmarknader. När nu covid avtagit så ser vi en stor potential utanför Sverige, säger vd Richard Hertvig.

Annons

I augusti ingick Lohilo Foods och Fuud ett avtal om försäljnings-, logistik- och distributionstjänster. Under måndagen lämnad Fuud in en konkursansökan. Enligt Lohio var värdet av avtalet med Fuud beräknat till 50 miljoner kronor över två år men eftersom försäljningen och distributionen precis kommit igång kommer bolaget inte behöva anpassa organisationen nämnvärt efter beskedet.

Lohilo Foods kommer nu att fokusera på den egna produktportföljen med varumärken Lohilo, Alvestaglass, Järnaglass och Superfruit.

– Vi ser en stor potential i de egna varumärkena och med besked som avslut med Häagen-Dazs och dagens besked om Fuud gör att hela organisationen ställer om och lägger fokus på de egna varumärkena. De egna varumärkena bidrar till högre marginal och ett långsiktigt högre värde för bolaget, säger Richard Hertvig i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons