Annons
Växjö

Fredrik från Växjö blir ny vd för storkoncernen

Lenhovda • Publicerad 6 november 2023
Fredrik Meuller.
Fredrik Meuller.Foto: Pressbild

Storkoncernen Inwido, som bland annat driver Elitfönster med fabrik i Lenhovda, har hittat en ny vd. Henrik Hjalmarsson lämnar efter fem år för en liknande roll på OptiGroup. Ersättaren heter Fredrik Meuller. Han är född och uppvuxen i Växjö.

”Jag är stolt och glad över att kunna presentera Fredrik Meuller som ny VD och koncernchef”, säger Inwidos styrelseordförande Per Bertland i ett pressmeddelande.

Annons

”Han är en kompetent ledare och har i sin position som VD för Nord-Lock Group visat att han har djup förståelse för hur man skapar såväl organisk som förvärvsdriven tillväxt i en internationell verksamhet. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det som Inwido byggt upp och leda koncernen till nya framgångar.”

Fredrik Meuller har 16 år i olika ledande befattningar inom Trelleborg Group på sitt cv. Han kommer att börja i sin nya roll senast 1 maj 2024.

”Jag är mycket glad över att få anta den här utmaningen”, säger Fredrik Meuller i ett pressmeddelande.

”Inwido är ett företag med bevisat starkt track record. Företaget befinner sig i en spännande tid när EU vänder alltmer fokus mot energieffektiviseringsåtgärder där fönster och dörrar står i centrum. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med koncernledningen, övriga medarbetare och styrelsen för att ta nästa steg i företagets utveckling.”

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons