Annons
Växjö

Fritidshusen billigast i Kronoberg

Växjö • Publicerad 3 april 2023
Foto: Maskot

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har gjort en ny kartläggning över länen där bostadsköparna får mest fritidshus för miljonen.

Det är i Kronobergs län där en miljoner kronor enligt undersökningen som baseras på siffror från Svensk Mäklarstatistik ger ett fritidshus på 68 kvadratmeter. Det är kvadratmeterpriset på fritidshuset som har sammanställts.

Annons

I Kronoberg är snittpriset på 14 800 kronor per kvadratmeter medan det i Stockholms län är ett snittpris på 55 600 kronor, vilket innebär 18 kvadratmeter för en miljon kronor.

– I södra delarna av landet märker våra fastighetsmäklare att fler utländska spekulanter visar intresse för att köpa fritidshus i Sverige. Att den svenska kronan försvagats och bostadspriserna sjunkit kraftigt gör att det nu går att få betydligt mer fritidshus för pengarna jämfört med för bara ett år sedan, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons