Annons
Växjö

Fritt fram för trafikanter på Norra Järnvägsgatan igen

Växjö • Publicerad 28 januari 2022
Byggarbetet på Norra Järnvägsgatan är färdigt!
Byggarbetet på Norra Järnvägsgatan är färdigt!

Från den 28 januari öppnar Norra Järnvägsgatan i Växjö igen för kollektivtrafik, gående och cyklister. Vägen, som har varit under renovering sedan augusti 2021, är tillbaka med en bredare trottoar och ny belysning.

– Lagom till helgen kan vi nu öppna vår nya bussgata som även skapar en fin och tillgänglig passage mellan Klostergatan, via Växjös stations- och kommunhus, och spåren. Jag hoppas att detta ska underlätta för besökare och invånare i området, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

– Det känns jättebra att kunna öppna upp Norra Järnvägsgatan så att vi kan ge det nya stations- och kommunhuset en färdigställd och välkomnande miljö. Senare i vår kommer även pelarekarna planteras i trottoaren och det finns möjlighet till uteserveringar på några ställen längs med gatan. Allt sammantaget tror och hoppas vi att de som rör sig här kommer att trivas, säger Sofia Iderheim, projektledare.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons