Annons
Växjö

Full man körde från fest – stoppades av polis

Växjö • Publicerad 7 maj 2022 • Uppdaterad 9 maj 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Jan Brunby

Mannen hade varit och festat i Braås hela natten när han på morgonen bestämde sig för att köra bil därifrån. Anledningen var att personer som han upplevde som hotfulla hade dykt upp på festen.

Men vid Sandsbrorondellen blev mannen, som är i 45-årsåldern och hemmahörande i Skåne, stoppad av polis. Det visade sig att han var alkoholpåverkad och han åtalades för grovt rattfylleri.

Tingsrätten bedömer att situationen på festen så som mannen har beskrivit den inte var så pass allvarlig att det skulle frita honom från ansvar för att ha kört alkoholpåverkad.

Han ska därför dömas för grovt rattfylleri. Påföljden blir villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Eftersom att han döms för brott med fängelse i straffskalan ska han även betala en avgift till brottsofferfonden med 800 kronor.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons