Annons
Växjö

Fyra fastighetsägare går ihop – inför parkeringsavgifter för hyresgästerna

Fyra fastighetsägare vid Västra mark reglerar sina parkeringsplatser och inför parkeringsavgifter för hyresgästerna.
– Med regleringen vill vi bland annat säkerställa att parkeringsplatserna används av våra hyresgäster och deras besökare, säger Hans Håkansson, vd på LTB Förvaltning.
Växjö • Publicerad 16 juni 2022
Foto: Filip Sjöfors

I flera år har Castellum, Nyfosa, LTB Förvaltning och CA Fastigheter arbetat med tillgänglighets- och hållbarhetsfrågor kring Västra Mark. Den 1 oktober genomförs en reglering av fastighetsägarnas parkeringsplatser på respektive fastighet i Företagsstaden I11 och stora delar av Västra Mark.

– Med regleringen vill vi bland annat säkerställa att parkeringsplatserna används av våra hyresgäster och deras besökare. Men det är också en viktig hållbarhetsfråga, då just transporter står för en stor del av våra utsläpp. Vi vill att varje individ ska göra ett aktivt val, om man behöver ta bilen, säger Hans Håkansson, vd på LTB Förvaltning.

Annons

Månadstillståndet för hyresgäster kommer att kosta 300 kronor inklusive moms. Fastighetsägarna ska i samband med regleringen också utvärdera mobilitetsåtgärder.

– Vi har via projektet ”Res grönt i gröna Kronoberg” bjudit in våra hyresgäster till att bidra i omställningen. Vi tittar där på hur vi kan hitta incitament som får fler att vilja välja bort den egna bilen, till exempel bil- och cykelpool och subventionerade busskort. Vi vet också att färdsätt i stor utsträckning påverkar vår hälsa och produktivitet, så detta borde även ur den aspekten vara en fråga i varje arbetsgivares intresse, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum.

Claus Holmgren, regionchef på CA Fastigheter, lyfter också upp att konceptet för regleringen även kan användas av andra fastighetsägare och att besöksparkering för exempelvis handel inte kommer att avgiftsbeläggas utan istället regleras med hjälp av tid.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons