Annons
Växjö

Fyra frisörer i Växjö får mästarbrev

Växjö • Publicerad 3 november 2022
Olivia Hagelin.
Olivia Hagelin.Foto: JOSEFIN PETERSSON

Under onsdagen fick över 250 skickliga hantverkare inom 38 olika hantverksyrken ta emot gesäll- och mästarbrev. Fyra frisörer i Växjö kommun fick ta emot mästarbrev. Det är Camilla Dang, Emelie Friman, Therese Håkansson och Olivia Hagelin.

Gesäll- och mästarbrev är bevis på kunskap, erfarenhet och ett erkännande inom olika hantverksyrken. Det är en garanti och stämpel för god och hög kvalitet.

För att bli antagen som gesäll krävs att lärlingen genomgått en omfattande teoretisk och praktisk utbildning och ofta inför en granskningsnämnd av erkända experter inom hantverket avlagt godkänt gesällprov. För mästarbrev krävs ”skicklighet och erfarenhet”, minst sex år i yrket samt kunskap i bokföring och kalkylering. Det finns särskilda bestämmelser för varje yrke.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons