Annons

Fyra män hade nästan 300 gram kokain – åtalas för grovt narkotikabrott

Växjö • Publicerad 25 maj 2024
Foto: Peter Boström

Fyra unga män, bosatta i Växjö, åtalas för grovt narkotikabrott. Det var i slutet av december förra året som de tillsammans hade nästan 300 gram kokain i Malmö.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom brottet har utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning eller yrkesmässigt samt avsett en särskilt stor mängd narkotika” står det i stämningsansökan.

Annons

De fyra åtalade förnekar brott. En av dem är född 2000, två av dem är födda 2003 och de fjärde är född 2006. En av männen som är födda 2003 ska också ha haft 16,5 gram cannabisharts på sig.

Åklagaren har mycket bevisning som kommer att lyftas upp under rättegången för att bevisa åtalet. Det handlar om information om männens telefoner, utdrag från Swish, persongalleri från hemlig kameraövervakning, transkribering av ljudinspelningar och samtal från hemlig rumsavlyssning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons