Annons

Fyrverkeripjäs orsakade brand i lägenhet i Växjö

Växjö • Publicerad 29 december 2023 • Uppdaterad 31 december 2023
Foto: Carl Carlert

Vid halv åttatiden på fredagskvällen ryckte räddningstjänst och ambulans ut till Vintervägen i Växjö sedan man fått larm om en brand i ett flerbostadshus.

– Räddningstjänsten arbetar på platsen och det är en lägenhet som är rökfylld. Vi gick in med rökdykare och släckte det som brann och nu ventilerar vi ut lägenheten, säger ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan.

Annons

Ingen ska ha kommit till skada vid brandtillbudet.

– Vi söker fastighetsägaren som får ta över ärendet. Ingen har kommit till skada och det är i nuläget okänt vad som har brunnit, fortsätter operatören.

En stund senare meddelade polisen att man misstänker att det är en fyrverkeripjäs som har antänt något på lägenhetens balkong. Balkongbranden ledde till att bostaden – där flera personer befann sig – blev rökfylld.

Polisen har spärrat av bostaden för en brottsplatsundersökning och en anmälan om grov mordbrand har upprättats. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Foto: Carl Carlert
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons