Annons
Växjö

Gamla hotellet har blivit lägenhetshus: ”Väldigt glada att äntligen börja hyra ut”

Växjö • Publicerad 20 juli 2023
Butapalats hotell
Butapalats hotellFoto: Lennart Ernstsson

För två år sedan köpte Samhällsbyggnadsbolaget Nordens, SBB, det gamla hotellet Butapalats i Växjö för drygt 32 miljoner kronor. Lägenheterna har tidigare använts som asylboende.

Förra året ville SBB omvandla byggnaden till studentbostäder men byggnadsnämnden satte stopp och motiverade beslutet med att lägenheterna saknade badrum anpassade till personer som har en nedsatt rörelseförmåga och att kravet på dagsljus inte uppfylls på en av våningarna.

Annons

Nu har SBB anpassat bostäderna på Vintervägen för att uppfylla kraven och 54 lägenheter erbjuds nu till uthyrning.

– Vår första hyresgäst flyttade in 1 juni. Inflyttning pågår för fullt nu framöver och det är det vi fokuserar på, säger Henrik Wessberg, områdeschef region syd på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Hur känns det att vara igång med det här nu?

– Det känns bra, vi är väldigt glada att äntligen börja hyra ut dessa. Vi har en visningslägenhet som vi inrett kvadratsmart som vi ser fram emot att kunna visa upp.

Alla lägenheter har eget badrum och kök och åtta av bostäderna har balkong. Det rör sig om 53 lägenheter med ett rum och kök samt en tvåa.

Enligt SBB ligger månadshyran på mellan 4 240 och 4 940 kronor i månaden för ettorna och tvåan ligger på 6 627 kronor i månaden.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons