Annons

Gäng gick till oprovocerad attack mot personer på Storgatan – flera skadades svårt

Växjö • Publicerad 4 juni 2024 • Uppdaterad 5 juni 2024
Arkivbild på poliser på Storgatan.
Arkivbild på poliser på Storgatan.Foto: Oscar Appelgren

Sex unga män från Växjö åtalas för misshandel efter att ha attackerat flera personer längs Storgatan i Växjö i september 2022.

Enligt utredningen var attackerna oprovocerade och flera personer skadades efter att ha fått sparkar mot huvudet när de låg ner. De var på väg för att äta mat på en nattöppen restaurang när de blev attackerade av gänget. En av de misshandlade fick föras till akuten med en bruten fot.

Annons

En av de åtalade männen, som är 21 år gammal, dömdes nyligen till två och ett halvt års fängelse för rån och människorov och misstänks nu för sex fall av misshandel. De andra misstänkta står åtalade för ett eller ett par fall av misshandel som de genomfört tillsammans med 21-åringen.

Händelsen fångades på film när en ordningsvakt som försökte ingripa satte igång sin kroppskamera. Via filmen kunde männen som nu åtalas identifieras.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons