Annons
Växjö

Generationsskifte på anrika järnhandeln

Växjö • Publicerad 5 september 2023
Joakim Nilsson, Martin Danielsson och Stefan Sjö.
Joakim Nilsson, Martin Danielsson och Stefan Sjö.Foto: BOLIST Braås

Sedan 1897 har järnhandeln i Braås hållit öppet. Den senare delen av de 120 åren under namnet Bolist Braås. De senaste 10 åren har Joakim Nilsson och Stefan Sjö drivit butiken, men nu har Martin Danielsson, som i ett pressmeddelande kallas 'den lokala sonen', köpt in sig i bolaget.

Han köper Stefan Sjös andel, men Stefan kommer att fortsätta jobba i butiken tills vidare.

Annons

– Min plan från början var inte att sälja hela min andel men ju längre våra dialoger gick desto bättre kändes det. Nu känns det helrätt att Martin tar över och att jag samtidigt får möjligheten att arbeta kvar i butiken till dess att jag är redo att gå i pension, säger Stefan Sjö i ett pressmeddelande.

Den nya delägaren började jobba på Bolist direkt efter att han var klar i skolan. Han var sedan borta i några år innan han hittade tillbaka till Bolist Braås.

– Det känns verkligen jätteroligt och spännande att få möjligheten att driva detta tillsammans med Joakim framöver och samtidigt få arbeta kvar tillsammans med Stefan. Vi har alla tre haft bra diskussioner om hur bolaget ska fortsätta att drivas framåt, säger Martin Danielsson.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons