Annons
Växjö

Gick direkt från fyllecell till hotell – stal sprit och drack i lobbyn

När 37-åringen släpptes ut från fyllecellen smög hon direkt in på ett hotell i Växjö och stal sprit i baren som hon drack upp i lobbyn.
Då fick polisen rycka ut igen – nu åtalas hon för ringa stöld.
Växjö • Publicerad 30 april 2023
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Lena Gunnarsson

En kväll i oktober i fjol omhändertog en polispatrull en 37-årig kvinna på järnvägsstationen i Alvesta sedan man fått larm att hon försökt åka tåg utan biljett och varit aggressiv mot tågpersonalen.

Poliserna bedömde att 37-åringen på grund av berusning och drogintag inte kunde ta hand om sig själv och hon fick spendera några timmar i en fyllecell i polishuset i Växjö.

Annons

En kort stund efter att 37-åringen – vid fyratiden på morgonkvisten – hade släppts ut från fyllecellen fick polisen larm om att hon satt på ett hotell i centrum och drack stulen sprit. Enligt nattreceptionisten upptäckte han att 37-åringen hade stulit fyra flaskor, bland annat Baileys likör och Grönstedts konjak, från hotellets bar som hon sedan snabbt drack upp i lobbyn.

En polispatrull fick då för andra gången inom loppet av några timmar omhänderta 37-åringen enligt LOB – lagen om omhändertagande av berusade – och hon fick återigen ”sova ruset av sig” i en fyllecell.

Enligt hotellet var spriten som kvinnan drack upp värd cirka 700 kronor och snart väntar rättegång i Växjö där hon står åtalad misstänkt för ringa stöld.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons