Annons

Gick till attack mot sin granne med ett fiskespö: ”Slog besinningslöst”

När 40-åringen stötte på sin granne utanför Ica slet han till sig grannens fiskespö – och började slå besinningslöst. Nu åtalas han för misshandel och skadegörelse.
Ingelstad • Publicerad 9 december 2023
Fiskespöt som användes som tillhygge gick sönder i flera bitar. Foto från polisens förundersökning
Fiskespöt som användes som tillhygge gick sönder i flera bitar. Foto från polisens förundersökning

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade utanför Ica i Ingelstad en dag i början av oktober.

Flera personer som befann sig vid butiken blev vittnen till när en man i 40-årsåldern plötsligt gick till attack mot en äldre man som hade varit och fiskat. Enligt vittnena slog 40-åringen först den äldre mannen med flera knytnävsslag mot ansiktet och därefter slet han till sig hans fiskespö.

Annons

En man som bevittnade bråket berättade för polisen – som snabbt ryckte ut till platsen – att 40-åringen ”slog besinningslöst” med fiskespöt mot den liggande mannen och försökte träffa honom med hårda slag i huvudet och ansiktet ett 20-tal gånger.

Den drabbade mannen klarade sig utan allvarliga skador men fick smärtor och sårskador.

Polisutredningen visade att 40-åringen och den äldre mannen bor grannar men orsaken till den oprovocerade misshandeln framkom inte i förhören. De två skulle dock ha varit ovänner en längre tid.

40-åringen åtalas nu misstänkt för misshandel och skadegörelse, eftersom fiskespöt värt cirka 2 000 kronor blev helt förstört. Han har i förhör nekat till brott och sagt att det var den äldre mannen som angrep honom samt även slog sönder sitt eget spö.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons