Annons

Glädje efter schackbeslutet: ”Som att sväva på moln”

Växjö • Publicerad 31 maj 2023
Håkan Jalling, ordförande i Sveriges Schackförbund.
Håkan Jalling, ordförande i Sveriges Schackförbund.Foto: Urban Nilsson

I helgen hölls ett för svenska schackrörelsen väldigt viktigt riksidrottsmöte. Efter omröstning stod det nämligen klart att Sveriges Schackförbund väljs in som ny medlem i SISU Idrottsutbildarna. Det beskrivs som en milstolpe för svenskt schack.

– Det kändes väldigt fint att få uppleva de glada reaktionerna på plats när röstningen var gjord och det stod klart att svenskt schack blivit en del av SISU, säger Sveriges Växjöbördige Schackförbundsförbunds-ordförande Håkan Jalling till Schack.se.

Annons

Sisu, som har täta band till Riksidrottsförbundet, ämnar att bidra till svensk idrotts uteveckling genom utbildning. Med Sisu i ryggen så kan helt andra ekonomiska muskler och förutsättningar att se till att sporten växer i landet.

– Det känns så otroligt roligt för svenska schacket detta. Det är som att sväva på moln, berättar Håkan Jalling i bilen på väg hem till Växjö efter Riksidrottsmötet.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons