Annons
Växjö

Glömdes bort i nya stationen

Nu är det nya temporära resecentret invigt och tagit i drift. Men det finns smolk i glädjebägaren. Enligt källor till Magazinet finns det ett missnöje över att cityvärdarnas utlovade lokal glömts bort under planeringen och byggnationen.
Växjö • Publicerad 26 april 2018
Foto: David Färdigh

Växjös cityvärdar har som en av sina viktigaste uppgifter att hjälpa resenärer. De tillbringar därför mycket av sin tid på stationsområdet och har det som en av sina fasta punkter.

När det blev klart att det skulle byggas ett nytt, temporärt resecenter framfördes önskemålet att cityvärdarna skulle få tillgång till någon form av kontor i den nya byggnaden, något som skulle tillgodoses av Jernhusen. Men nu visar det sig att dessa löften inte infriats.

Annons

– Cityvärdarna hänvisas till en liten städskrubb med obefintligt utrymmen för kontor eller fikarum. Man kan förstå att de känner sig besvikna. Särskilt som de utlovades något helt annat, säger en källa med insyn i turerna kring det nya resecentret.

På fastighetsägaren Jernhusen säger projektkommunikatören Anne-Helene Nordström att det verkar ha blivit någon typ av missförstånd under resans gång och hänvisar till Växjö kommun. David Johansson, Växjö kommuns projektledare för stationsområdet, hänvisar frågan till Jernhusen.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons