Annons

Golfens historia hyllas när Hickory-SM går av stapeln i Växjö

Växjö • Publicerad 4 augusti 2023
Växjö GK, golfklubb
Växjö GK, golfklubbFoto: Kristian Ferm

Enda sedan 1998 har Svenska Hickorymästerskapen arrangerats varje år, med undantag av pandemiåret 2020. Nu har det blivit dags för Växjö GK att stå värd när 2023 års tävling går av stapeln i helgen.

– Banan är just nu i ett jättefint skick. Per G Nyman (head greenkeeper) och dom andra har jobbat väldigt, väldigt mycket nu på slutet. Sedan har vi haft turen att vi fått lite regn samtidigt. Nu håller vi bara tummarna för att det ska bli bra väder över helgen, säger Kerstin Hägerstrand från Växjö GK som är en av tävlingsledarna.

Annons

Kort handlar det om golfspel enligt nuvarande regler, men där klubborna inte får vara tillverkade efter 1935 och då handlar det om skaft tillverkade i trä med små nätt smidda klubbhuvuden. Det är också obligatoriskt att klä sig tidsenliga plagg som tweedkavaj, knickers, keps slips eller fluga och liknande. Arrangemanget ramas samtidigt in med utställningar av historiska golfföremål vid Araby Herrgård där Växjö GK huserar sitt klubbhus. Den röda tråden under helgen är att hylla golfhistorien.

Hickory-SM arrangeras av Svenska Golfhistoriska Föreningen tillsammans med arrangörsklubben och tävlingen spelas över 36 hål från tidig morgon till sen eftermiddag på lördagen och söndagen.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons