Annons
Växjö

Gota Medias vd slutar efter tio år

Hösten 2013 började Boine Gepertz som vd och koncernchef på mediakoncernen Gota Media. Nästa år lämnar han sin post.
– Nu känner jag att det är dags för mig att gå i pension och lämna över stafettpinnen till nästa vd, säger Boine Gepertz.
Växjö • Publicerad 10 oktober 2022
Boine Gepertz kommer, när han slutar sommaren 2023, att ha varit vd för Gota Media i nästan tio år.
Boine Gepertz kommer, när han slutar sommaren 2023, att ha varit vd för Gota Media i nästan tio år.

Under nio års tid har Boine Gepertz varit vd och koncernchef för Gota Media AB, som bland annat har varumärken och lokaltidningar som Smålandsposten, Barometern, Borås Tidning och Blekinge läns tidning. Men nu har han meddelat styrelsen att han vill lämna posten nästa sommar.

– Under Boines synnerligen utmärkta ledarskap har Gota Media tydligt flyttat fram sina positioner i mediasverige. Ett ledarskap baserat på klokskap och eftertanke har utvecklat Gota Media till ett företag vars tidningar fortsatt är väl rustade för sitt publicistiska uppdrag. Med utgångspunkt från den starka positionen har nu dessutom det spännande samarbetet med Bonnier och Amedia inletts via det korsvisa ägandet mellan Gota Media och Bonnier News Local, säger Bennie Ohlsson, styrelseordförande för Gota Media.

Annons

De senaste åren har mediebranschen genomgått stora förändringar och under Boine Gepertz ledning har Gota Media genomgått en omfattande digital transformation.

– Det har varit spännande tio år med Gota Media där vi har jobbat hårt för att hitta en hållbar affärsmodell som kan finansiera vårt viktiga publicistiska uppdrag även i en alltmer digital värld. Med kompetenta medarbetare, en härlig kultur och en fantastisk värdegrund har Gota Media goda förutsättningar att lyckas. Nu känner jag att det är dags för mig att gå i pension och lämna över stafettpinnen till nästa vd, säger han.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons