Annons
Växjö

Göthbergs nya satsning i samarbete med Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 16 september 2022

Entreprenören Fredrick Göthbergs nya företag, Uzit, har arbetat fram en plattform där utövare av alla sporter i alla åldrar kan köpa och sälja utrustning som har använts förr och kan användas igen. Nu har företaget ingått ett samarbete med Växjö Lakers.

– Vi väljer Uzit av flera skäl. Tjänsten de erbjuder förenklar hanteringen av begagnad utrustning vilket kommer ge fler chansen att kunna prova på och fortsätta utöva hockey längre. Att de dessutom hjälper oss till att bidra till ett mer hållbart samhälle både ekonomiskt och miljömässigt går helt i linje med vår egen strategi. Pengarna som kommer till föreningen kommer vi att använda till finansering av andra hållbarhetsprojekt och CSR-arbete, säger Växjö Lakers vd Johan Markusson i ett pressmeddelande.

Annons

Uzits plattform har precis lanserats och Växjö Lakers medlemmar blir de första att erbjudas tjänsten.

– Vi är stolta över att Växjö Lakers har valt att samarbeta med oss. Tillsammans skapar vi en bättre värld där idrott och återbruk går hand i hand. Idrottssverige upplevde redan innan pandemin stora klyftor i samhället vilket har gjort det svårare för många att kunna utöva idrott. Nu ser vi att klyftorna växer och möjligheten för alla att idrotta är inte längre en självklarhet. Genom Uzit möjliggör vi för fler att komma in i idrotten, säger Fredrick Göthberg, vd och grundare på Uzit.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons