Annons
Växjö

Grand Samarkand bäst i landet

Växjö • Publicerad 24 maj 2023
Grand Samarkand.
Grand Samarkand.Foto: Christian Hylse

Evimetrix har genomfört en undersökning av svenskarnas favoritcentrum 2023. Totalt ingår 335 köpcentrum, gallerior och handelsplatser spridda över hela landet.

Nöjdaste kunderna i hela Sverige har Gekås Ullared, följt av Väla centrum utanför Helsingborg och Birsta City utanför Sundsvall. Grand Samarkand i Växjö har enligt undersökningen de trivsammaste lokalerna i Sverige. Trivsamheten handlar om bland annat utformning, ljussättning, färger och möblemang som bidrar till att centrumet upplevs som ett trevligt ställe att vistas på.

Annons

Kronobergarna har utsett Grand Samarkand till bästa centrum i länet, följt av Kosta Outlet och Älmhults handelsplats. Enligt undersökningen har Grand Samarkands länets bästa utbud, de trivsammaste lokalerna och det bästa bemötandet.

Evimetrix arbetar med kund-, kvalitets-, varumärkes- och medarbetarundersökningar i flera branscher och sektorer. I den här undersökningen har runt 6 580 konsumenter delat ut ungefär 36 000 omdömen. Kunderna får betygsätta ett 15-tal kvaliteter i sina respektive centrum och handelsplatser.

– All framgångsrik handel börjar med att attrahera konsumenterna och de centrum som lyckas med det får de nöjdaste kunderna. Genom att analysera vad det är som skapar kundnöjdhet och sedan arbeta hårt med att bli bra på de delarna av shoppingupplevelsen, kan alla centrum stärka sin position och därmed sin framgång, säger Peter Wissing, projektledare för undersökningen hos Evimetrix.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons