Annons
Växjö

Grand Samarkand letar ny hyresgäst

Växjö • Publicerad 4 oktober 2022
Grand Samarkand.Foto: Christian Hylse

Tidigare i september gick aktiebolaget bakom de två The Body Shop-butikerna i Växjö i konkurs. Butikerna i Växjö ligger på Storgatan och på Grand Samarkand.

Enligt Mats Jäderberg, centrumchef på Grand Samarkand, för de en dialog med Body shop centralt och jobbar för att hitta någon verksamhet som kan flytta in i lokalen i köpcentrumet.

Annons

– Vi letar efter en ny hyresgäst som kan kliva in i den lokalen, säger Mats Jäderberg.

En annan förändring på Grand Samarkand är att butikskedjan Fix my phone nu på allvar har kommit igång. I somras gick Happy Phones i konkurs och Fix my phone med ett 30-tal butiker runt om i landet tog över flera enheter, däribland den som fanns på Grand Samarkand. Nu har Fix my phone fått dit sin egen inredning och kommit igång under det rätta namnet.

Fix my phone reparerar mobiltelefoner och surfplattor, köper och säljer begnande telefoner och säljer tillbehör

– Det ligger rätt i tiden, både med reparationer i stället för att slänga och köpa nytt och de har också börjar ta emot begagnade enheter, säger Mats Jäderberg.

Precis som många andra verksamheter har Grand Samarkand påverkats av högre elpriser och räntehöjningar. De har dragit ner på belysningen och släcker ner så fort de har möjlighet och ingen längre befinner sig i köpcentrumet.

– Vi jobbar intensivt med att energioptimera och hitta var vi kan energibespara. Vi har inga skyltar utvändigt som lyser nattetid till exempel.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons