Annons
Växjö

Grand Samarkand och Ica Maxi skänker pengar för varje besökare

Växjö • Publicerad 15 mars 2022
Foto: Pressbild

På grund av Rysslands krig mot Ukraina vill Grand Samarkand och Ica Maxi Växjö hjälpa krigets offer i Ukraina. Den 18 mars anordnas En dag för Ukraina där Grand Samarkand och Ica Maxi skänker fem kronor per besökare som kommit dit under dagen.

– Alla bidrag är viktiga och räddar liv och vi vet att engagemanget är stort i vår stad. Vi både tror och hoppas att många skänker pengar och att vi också får se många som möjligt här på plats den 18 mars, säger Mats Jäderberg, centrumchef på Grand Samarkand, och Johan Herdeby på Ica Maxi Växjö i en kommentar.

Annons

Pengarna går till FN:s flyktingorgan UNHCR. Dessutom ska flera av restaurangerna och caféerna skänka 20 procent av dagskassan till UNHCR.

– Vi är en naturlig mötesplats i vår stad som normalt samlar många besökare. Vi hoppas därför att vi kan få många att sluta upp den här dagen. Vår önskan är även att så många som möjligt engagerar sig och vill vara med och bidra till insamlingen för det akuta läget i Ukraina. Vi hoppas även att få så många vi kan att bidra och swisha för Ukraina: 123 505 39 47, säger Mats Jäderberg.

Initiativet samordnas av fastighetsägaren Eurocommercial och kommer äga rum på alla Eurocommercials sju köpcentrum i Sverige den 18 mars.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons