Annons
Växjö

Grannfejd i villakvarter – begär hjälp från fogden att få bort trädäck

Växjö • Publicerad 15 oktober 2022
Genrebild på trädäck.
Genrebild på trädäck.

En samfällighetsförening som har ansvar för ett villaområde i Växjö har nu vänt sig till Kronofogdemyndigheten med en begäran om särskild handräckning. Det är en åtgärd som myndigheten kan använda när någon har vidtagit en olovlig åtgärd med någon annans egendom.

Föreningen har anlitat en advokatbyrå som för dess talan gentemot två fastighetsägare i området. Enligt föreningen har de två uppfört två trädäck med staket samt en brygga utanför sina fastighetsgränser, på mark som ägs gemensamt av samfälligheten längs med Helgasjön.

Annons

”XX har utan föreningens medgivande uppfört ett trädäck och brygga med tillhörande staket, på av föreningen ägt och förvaltat markområde och därigenom olovligen rubbat föreningens besittning till detsamma … åtgärderna är att betrakta som olovliga”, står det i en av de två ansökningarna som nu har skickats till kronofogden.

Enligt föreningen har de två fastighetsägarna trots påstötningar inte tagit bort sina tillbyggnader, och därför måste man nu vända sig till kronofogden för att få hjälp.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons