Annons
Växjö

Granskningen av Pontus Rasmusson kan vinna pris

Växjö • Publicerad 16 februari 2023

Här saknas innehåll

Varje år arrangeras tävlingen Årets Dagstidning och i år delas priser ut i nio olika kategorier, bland annat Årets redaktion, Årets bildjournalistik och Årets annonsaffär.

I kategorin Årets bevakning kan Svenska Dagbladet prisas för sin granskning av Pontus Rasmusson från Ingelstad. Granskningen gjordes i podden Blenda och i en serie artiklar.

Annons

”Med innovativa metoder granskas en av den digitala tidsålderns verkliga makthavare. Youtube-stjärnans förklädda reklam och sexualiserade språk riktat mot unga fick vuxenvärlden och plattformarna att vakna. Granskningen av barnidolen är klassisk, angelägen journalistik i ny form och runt ett för många okänt fenomen”, står det i juryns motivering.

Den 29 mars arrangeras Årets Dagstidning 2023 på Berns i Stockholm. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU).

Henning Eklund och Alice Aveshagen har granskat Pontus Rasmusson och hans verksamhet.
Henning Eklund och Alice Aveshagen har granskat Pontus Rasmusson och hans verksamhet.Foto: Per Kudo
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons