Annons
Växjö

Grill-SM avgörs i Växjö

Växjö • Publicerad 6 november 2023
SM i grill och BBQ avgörs i Växjö 2024.Foto: Pixabay

I augusti nästa år avgöras svenska mästerskapet i grill och BBQ. SM-tävlingen sker på Spetsamossen i Växjö den 16-18 augusti.

– Vi är stolta över att arrangören har valt oss och Växjö som värdstad för SM nästa sommar. Det är ytterligare ett kvitto på att vi är en intressant evenemangsstad och stärker Växjö som en viktig mötesplats för mat, säger Frida Göransson, projektledare på Växjö & Co.

Annons

WBQAS, som är den svenska delen inom World Barbeque Association, är arrangör till mästerskapet. De utser också det svenska grillandslaget som får representera Sverige vid internationella tävlingar som EM och VM i grill och BBQ.

SM sker under samma helg som Karl-Oskardagarna och arrangören hoppas på stort publikintresse.

– Med den otroliga uppslutningen kring Karl-Oskardagarna 2023, ser vi fram emot möjligheten att dela vår passion för grillning och BBQ med en ännu större publik nästa år. Kombinationen av att arrangera SM i Grill och BBQ under Karl-Oskardagarna skapar fantastiska synergier som gynnar både besökare och våra samarbetspartners, säger Joakim Odehed, Ordförande WBQA

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons