Annons

Gris dödad och en stulen från 4H-gård

En gris har dött och en gris saknas från Teleborgs 4H-gård i Växjö. Ansvariga misstänker att någon person misshandlat den ena och stulit den andra.
Växjö • Publicerad 27 juni 2023
4H-gården ligger vid torpet Petersburg på Teleborg.
4H-gården ligger vid torpet Petersburg på Teleborg.Foto: Lennart Ernstsson

Under natten till midsommaraftonen ska två grisar ha försvunnit från sin hage på Teleborgs 4H-gård. Ansvariga på gården började leta efter djuren och hittade en av grisarna strax utanför hagen, i dålig kondition och med hög feber. Innan de hann ge grisen vård avled den.

– De misstänker att grisen slagits så kraftigt att den avlidit av sina skador. Grisen har slagits och sedan sprungit iväg för att ta skydd och hittades liggande i en buske, säger Robert Loeffel, polisens ledningscentral.

Annons

Den andra grisen har varit borta i flera dagar och polisen har upprättat en anmälan om stöld eftersom det finns misstankar om att någon stulit grisen.

– Staketet är helt överallt så den verkar inte ha smitit själv. De har letat med både människor och hundar men inte hittat grisen, säger Robert Loeffel.

På sin Facebooksida skriver Teleborgs 4H-gård att de är flera personer som noggrant har kollat igenom hagen och närområdet och att det inte finns någonstans de kunnat smita under staketet och elen har funkat som den ska.

”Vi undrar därför om någon hört eller sett något annorlunda i området natten till midsommarafton? Tex skriker en gris väldigt högt om den inte är nöjd och tex blir buren av människor. Kanske hörde någon det ljudet? Har någon sett en bil köra upp mot gården senare än vad som är normalt?”, skriver Teleborgs 4H-gård på Facebook och vädjar om allmänhetens tips.

Teleborgs 4H-gård startades i torpet Petersburg 2018 och drivs i samarbete med Växjö kommun. På gården finns under sommaren får, kaniner, getter, grisar och höns.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons