Annons
Växjö

Grönt ljus för ny trafikplats vid Fagrabäck

Växjö • Publicerad 21 december 2021
Fagrabäcksrondellen.Foto: Trafikverket

Regeringen har gett klartecken om att projektet med en ny trafikplats vid Fagrabäck i Växjö kan genomföras. Planen är att separera den genomgående trafiken från den lokala trafiken, vilket ska öka trafiksäkerheten och framkomligheten för trafikanterna.

– Äntligen! Detta besked har vi väntat länge på och det känns bra att vi äntligen kan komma igång. Växjö är en attraktiv kommun och den nya trafikplatsen innebär en förenkling av Växjöbornas vardag då den ökar tillgängligheten och förbättrar trafiksäkerheten, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons

Beskedet kom på tisdagen 21 december men projektet har varit planerat ända sedan mars 2017, då Trafikverket och Växjö kommun skrev ett medfinansieringsavtal om en ny trafiklösning på platsen.

– Det har varit en ganska lång och komplicerad process med flera olika turer med överklagande, så det känns bra att vi äntligen kan påbörja byggprojektet som vi väntat på i flera år, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef.

Byggstart beräknas ske under 2023 och och den nya rondellen planeras vara klar i slutet av 2025. Växjö kommun kommer inom kort att påbörja en upphandlingsprocess för bygget.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons