Annons
Växjö

Grönytor i Araby rustas upp med fruktlund och bättre belysning

Växjö • Publicerad 28 april 2024
En bild över delar av Arabyområdet.
En bild över delar av Arabyområdet.Foto: Johan Christensen

I veckan påbörjade Växjö kommun arbetet med att rusta upp och utveckla flera grönytor i Araby. Det är grönytor längs Höstvägen och Bokelundsvägen samt bokskogen och dess omgivning som ska förbättras för att skapa trygga och gröna miljöer.

Det handlar bland annat om plantering av nya växter och träd, installation av ny belysning och anläggande av nya mötesplatser.

Annons

– Genom att förbättra belysningen, skapa nya mötesplatser och öppna upp ytorna gör vi utemiljön både tryggare och trevligare, säger projektledaren Amar Kulic.

Projektet finansieras delvis genom Boverkets stöd för gröna och trygga samhällen. Arbetet kommer att genomföras i etapper och planen är att allt ska vara klart i oktober i år.

Fakta

Följande åtgärder ska utföras i de olika områdena

Bokskogen

I norra änden ska det öppnas upp en ny entré till bokskogen med belysning, sittplatser och lekytor. I södra änden ska det skapas en mötesplats med grill, bänkar och belysning samt anläggas en fruktlund med fruktträd och bärbuskar. Fruktlunden kommer skötas av Växjö kommun och det kommer att vara fritt fram för allmänheten att plocka och njuta av frukten och bären.

Höstvägen

Längs Höstvägen ska det planteras nya träd och vårblommande lök, installeras ny belysning och byggas en lägre gabionmur.

Bokelundsvägen

Längs Bokelundsvägen ska det planteras nya träd och vårblommande lök. I södra änden ska det skapas en mötesplats med bord och bänkar.

Fakta: Växjö kommun

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons