Annons

Grossisten satsar i Växjö – hyr 55 000 kvadratmeter stort lager

Växjö • Publicerad 20 november 2023
Jacob Hillestad, vd på Out of Home AB, och Peter Sagebrant, vd på Alwex Transport AB.
Jacob Hillestad, vd på Out of Home AB, och Peter Sagebrant, vd på Alwex Transport AB.Foto: Pressbild

Livsmedelsgrossisten Out of Home, med säte i Göteborg, har utökat sitt sortiment och fått fler kunder. Därför har företaget nu flyttat till ett nytt, större lager i Växjö. Det handlar om ett lager på 55 000 kvadratmeter som Out of Home hyr av Alwex.

– Vi är väldigt glada att vi hittade Alwex. Det är som att någon tänkte på Out of Home när lokalerna byggdes. Här har vi plats att växa, bygga vidare vår verksamhet och fortsätta utmana livsmedelsbranschen, säger Jacob Hillestad, vd på Out of Home AB.

Annons

Det är ett företag som vill föra producenter och restauranger närmare varandra och har idag över 8000 kunder, huvudsakligen inom restaurang-, hotell- och cafésektorn. I det nya lagret har de möjlighet att utöka sortimentet och kan jobba med olika temperaturzoner. Att flytta till ett nytt lager i Växjö skapar nya arbetstillfällen och företagets transportsträckor väntas minska med ungefär 16 procent enligt Out of Homes beräkningar.

– Vi på Alwex Transport är mycket glada över att ha fått förtroendet att samarbeta med Out of Home som är en expansiv och spännande kund inom livsmedelsbranschen. Våra lokaler är helt anpassade för livsmedelshantering i olika temperaturzoner som passar Out of Homes produkter mycket väl. Out of Home är också inne i en spännande tillväxtresa som vi gärna är en del av, säger Peter Sagebrant, vd på Alwex Transport AB.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons