Annons
Växjö

Grovt rån i Rottne – maskerade rånare trängde sig in i bostad

Växjö • Publicerad 9 maj 2022 • Uppdaterad 10 maj 2022
Polisens tekniker var på plats under måndagseftermiddagen för att genomföra en undersökning av villan och tomten som spärrats av.
Polisens tekniker var på plats under måndagseftermiddagen för att genomföra en undersökning av villan och tomten som spärrats av.Foto: Lennart Ernstsson

Under natten till måndagen larmades polis och ambulans om ett rån i en bostad strax utanför Rottne.

Flera maskerade gärningsmän ska ha trängt sig in i en familjs bostad och under hot bland annat tvingat till sig hemelektronik.

I samband med händelsen ska slagsmål ha uppstått mellan gärningsmännen och en man i familjen, som ådrog sig skador och fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning.

En man i 25-årsåldern greps tidigt på måndagsmorgonen. Han förnekar att han är inblandad i rånet men han har under dagen anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.

Polisen söker nu efter fler inblandade och lämnar i nuläget inga uppgifter om vad som kopplar den anhållne mannen till rånet eller om stöldgodset är upphittat.

Polisens avspärrning för att kunna genomföra en teknisk undersökning.
Polisens avspärrning för att kunna genomföra en teknisk undersökning.Foto: Lennart Ernstsson

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons