Annons
Växjö

Gunay öppnar nya apoteket: ”Vill göra något gott i samhället”

Växjö • Publicerad 27 april 2023
Gunay Tassim, apotekschef för Apoteket Samarkand, Sambandsvägen och Hovshaga.
Gunay Tassim, apotekschef för Apoteket Samarkand, Sambandsvägen och Hovshaga.Foto: Pressbild

I mitten av december blev det känt att Apoteket AB ska öppna ett nytt apotek på Hovshaga i Växjö. Det blir det första apoteket i stadsdelen och artikeln om öppnandet blev en stor snackis på sociala medier eftersom hundratals Växjöbor hyllades apotekschefen Gunay Tassim.

Under torsdagen är det dags att öppna det nya apoteket och Gunay Tassim som sedan tidigare ansvarar för apoteken Samarkand och Sambandsvägen i Växjö ser fram emot öppningen.

Annons

– Det känns fantastiskt. Vi har längtat till det här och verkligen räknat dagarna och det verkar kunderna också ha gjort för det har varit många här och knackat på rutan och undrat när vi öppnar, säger Gunay Tassim.

Han beskriver Apotekets nya butik på Hovshaga som ett kvarterslokal som ska erbjuda receptfria och receptbelagda läkemedel och produkter.

– Hovshaga växer och vi har en vårdcentral nära oss. Så jag hoppas att vi kan erbjuda många hjälp och finnas till hands till kunderna, säger Gunay Tassim och fortsätter:

– Vi vill erbjuda den bästa servicen och lägger mycket tyngd på det. Kunderna är det viktigaste och vi vill göra något gott i samhället. Det ska inte bara vara försäljning utan vi ska hjälpa och stötta. Jag gillar att bygga relationer med mina kunder och fråga hur de mår och har det och det är inte folk vana med.

Hur känns det att öppna ett tredje apotek som du ska vara ansvarig för?

– Det är jättekul. För mig är det framåt hela tiden. Jag har lärt mig från mina föräldrar, att inte älta eller se misslyckanden som något dåligt utan ta det som en lärdom och möjlighet att utvecklas.

Gunay Tassim pratar också om att hans tre apotek kommer ha olika kundgrupper.

– På Samarkand är det shoppingkunder som inte har det så bråttom och som går runt och tittar länge. Vid City gross går det fortare för kunderna, kanske för att det är mycket företag i området. Jag tror att det blir en blandning på Hovshaga.

2021 var Gunay Tassim nominerad till Årets chef inom Apoteket AB och tidigare i april var apoteket på Samarkand en av tre finalister i Årets apotek i Apoteket AB.

– Nästa år vill vi vinna kategorin Årets nyetablering, säger Gunay Tassim och skrattar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons