Annons
Växjö

Gustav var ute och gick i 16 timmar

Efter inspiration från en Youtubevideo bestämde sig 14-årige Gustav Svensén att anta utmaningen: Gå 100.000 steg på en dag. Han var ute och gick i 16 timmar.
Växjö • Publicerad 7 juli 2023

Gustav från Sandsbro har precis slutat sjuan och hade tråkigt en dag på sommarlovet. Efter att ha sett en liknande video av youtubern ”SampeV2” bestämde han sig för att prova. Iklädd i nya gympaskor och träningskläder begav han sig ut.

– SampeV2 lyckades det inte på första försöket. Så jag ville prova och se om jag klarade det. Det gick jättebra men jag började bli lite trött efter 50-60 000 steg. Men jag vägrade ge upp, säger Gustav.

Gustav Svensén, 14 år, uppväxt i Sandsbro.
Gustav Svensén, 14 år, uppväxt i Sandsbro.Foto: Ebba Engdahl
Annons

Sent på kvällen ringer Gustav sin kompis och frågade om de skulle ge sig ut på ”promenad” dagen därpå. Kompisen antog utmaningen och de möttes upp kl. 06.30 på morgonen. Efter att kompisen gav upp relativt snabbt så gick Gustav själv till 23.00 på kvällen.

Under dagen åt och drack han och tog små pauser. Kosten bestod av pastasallad och Snickers. Han lyssnade på musik, podd och ljudböcker för att kunna koncentrera sig och hålla tankarna borta från borta från de svidande blåsorna på fötterna.

– Jag hade ganska mycket träningsvärk och ont i benen dagen efter. Jag hade fått sju blåsor under fötterna, men det var ändå bättre än vad jag trodde. Ingen förutom jag själv trodde att jag skulle klara det, säger Gustav.

Gustav brinner för träning och tävlar tillsammans med sin syster på elitnivå i dans.
Gustav brinner för träning och tävlar tillsammans med sin syster på elitnivå i dans.Foto: Ebba Engdahl

Gustavs mamma Ellen Svensén fick inte reda på upptåget förrän samma dag.

– Jag var på jobbet och ringde Gustav för att kolla läget, då berättar han att han är ute och går 100 000 steg. Det är typiskt Gustav att få idéer såhär. Om någon annan kan, då ska han vara bättre, skrattar Ellen.

Ebba EngdahlSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons