Annons
Växjö

Gymnasieelever stöttar seniorer i digitala frågor

Växjö • Publicerad 7 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: LINNEA RHEBORG

Elever från Teknikum ska hjälpa och utbilda seniorer i it och digitala verktyg. Tre dagar i veckan, med start i januari 2022, kommer elever som går el- och energiprogrammet befinna sig på Stadsbiblioteket i Växjö. Tillsammans med bibliotekarierna kommer de att hjälpa invånare som till exempel vill lära sig att hantera en smart telefon eller en dator.

– Vi vet att det finns grupper av invånare, framförallt seniorer som står utanför dagens digitala landskap. Förutom det praktiska stödet eleverna kan erbjuda ser vi fram emot mötena mellan personer i olika åldrar och från olika kulturer. Det tror vi verkligen kan ge ringar på vattnet och stärka både våra elever och våra invånare, säger Daniel Lundberg, rektor på Teknikum.

Förutom att finnas på plats ska eleverna hjälpa till att anordna föreläsningar och utbildningar i till exempel e-post, Officepaketet eller hur man skapar ett konto på sociala medier. Satsningen är ett samarbete mellan Teknikum, Växjö stadsbibliotek och äldreomsorgen.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons