Annons
Växjö

Gymnasieskola i Växjö läggs ner – elever tvingas byta skola

Växjö • Publicerad 9 januari 2024
Foto: Lena Gunnarsson

När jämförelsetjänsten Ednia rankat Kronobergs bästa gymnasieskolor, genom att samla data från Skolverket, Skolinspektionen och Statistiska Centralbyrån (SCB), hamnar Skanskagymnasiet på plats två. Men skolan har sett ett lägre söktryck med ett minskat elevintag som följd och nu har Skanska beslutat att lägga ner gymnasiet i Växjö efter vårterminen 2025, skriver Smålandsposten.

Det kommer enligt ett mejl som skickats ut till vårdnadshavare att inte genomföras någon ny antagning till hösten och de elever som går årskurs ett kommer att behöva byta skola till hösten.

Annons

Eleverna i årskurs två kommer att kunna gå sitt tredje år på skolan men däremot inte erbjudas ett fjärde tekniskt år på gymnasiet. De som går i trean nu kommer däremot att erbjudas ett fjärde tekniskt år och de som slutför sin examen som gymnasieingenjörer kommer att erbjudas provanställning som biträdande arbetsledare inom Skanska, skriver Smålandsposten.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons